6 Aralık 2010 Pazartesi

MADDİ DEĞERİ YÜKSEK ALTIN SİKKE ELE GEÇİRİLDİ

Elazığ’da şüphe üzerine durdurulan hususi araç ve şüpheliler üzerinde yapılan incelemede, Grek, Roma, Bizans, Atina ve Osmanlı dönemlerine ait, maddi değeri çok yüksek toplam 728 adet tarihi eser niteliğinde sikke ele geçirildi. Olayla ilgili olarak, araç içerisinde bulundukları belirlenen İ.D. ve İ.İ. isimli şüpheliler yakalanarak adli mercilere sevk edildiler.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Elazığ Emniyet Müdürü Fahrettin COŞKUN şunları söyledi: “Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerimizin 05/11/2008 tarihinde ilimiz çevre yolu üzerinde devriye görevini ifa ettikleri esnada şüphe üzerine durdurulan hususi araç ve şüpheliler üzerinde yapılan incelemede;

Araç içerisinde değişik ebatlarda üzerinde değişik tarihi motifler ve yazılar bulunan 7 adet küçük poşetlere konulmuş toplam 727 adet tarihi eser niteliğinde sikke ele geçirilerek, araç içerisinde bulundukları belirlenen İ.D., ve İ.İ. isimli şüpheliler yakalanmışlardır.

Şüpheli şahıslar üzerinde yapılan üst aramasında, İ.İ. isimli şüphelinin üzerinden (1) adet sikke daha ele geçirilmiş olup, araç ve şüpheliler üzerinden ele geçirilen toplam 728 adet tarihi eser niteliğinde olduğu ve maddi değerinin çok yüksek olduğu değerlendirilen sikkelerin ilimiz Müze Müdürlüğünde yaptırılan incelemesinde; 2863 sayılı yasa kapsamında korunması gerekli Grek, Roma, Bizans, Atina ve Osmanlı dönemlerine ait Kültür Varlıkları ile ve İmitasyon olarak değerlendirilen sikkelerden olduğu tespit edilmiştir.

06.11.2008 günü İ.D. ve İ.İ. isimli şüpheli şahıslar haklarında Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğümüzce “2863 SKM “Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa Muhalefet Etmek” suçundan hazırlanan tahkikat evrakı ile birlikte adli mercilere sevk edilmiştir.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder